2008-08-07

Grillad lax

Det tvåhundrade inlägget i den här bloggen blir ett grilltips. Tipset fick jag från Robban och det har blivit lite av en favorit under sommaren.


Salta och peppra fisken. I det här fallet en halv Vänerlax. Personligen använder jag Santa Marias lime-peppar till all fisk nuförtiden. Så gott att man kan äta det som godis!


Fyll fisken med hackad lök och dill.


Fina fisken!


Dela glöden i klotgrillen så att en fåra bildas i mitten. I denna fåra ställs den fyllda fisken och grillas direkt mot kolen under lock tills den är färdig.

En personlig favorit till detta är kokt färskpotatis och en fetaost-kräm.

3 kommentarer:

Anonym sa...

faaaaaan vad göttttt!! (gbg dialekt)

Anonym sa...

kommer ihåg när du inte åt fisk!!!!!

mvh clas

Anonym sa...

du har så mycket konstiga minnen du :-)